Konu
:
İsviçre Usulü Fondü
Yalnız Mesajı Göster
İsviçre Usulü Fondü
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İsviçre Usulü Fondü
İsviçre Usulü Fondü Tarifi - İsviçre Usulü Fondü Nasıl Yapılır - İsviçre Usulü Fondü Malzemeleri
İsviçre Usulü Fondü
1 diş sarımsak (ortadan 2'ye kesilmiş)
200 gr (1 su bardağı) et suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
250 gr gravyer peyniri (küçük küp biçiminde kesilmiş)
250 gr eritme peyniri (ufak küp biçiminde doğranmış)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
1 kahve kaşığı karabiber
kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber
2 çorba kaşığı vişne suyu
1 ince uzun francala ekmeği (2,5 cm kalmlığmda dilimlenip küp biçiminde kesilmiş)
Orta boy bir tencerenin içini sarımsak yarımlarıyla ovup sarımsakları attıktan sonra, et suyu ve limon suyunu koyarak ağır ateşe oturtunuz
Sıvı ısınınca gravyer peynirlerini ve eritme peynirlerini katarak, eriyip birbirlerine iyice karışmalarını bekleyiniz
Mısır nişastası, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip devamlı karıştırarak 2 dakika, karışım koyulaşana kadar pişiriniz
Kaynamamasına dikkat ediniz
Vişne suyunu ekleyip 1 dakika karıştırarak, tenceredeki karışımı fondü tenceresine boşaltınız, ispirto ocağını yakıp üstüne fondü tenceresini oturtunuz
Fondünüz ekmekle birlikte servise hazırdır
Not: Fondü hazır olunca, şişlerin yada fondü çatallarının ucuna ekmek takılır ve ekmekler fondü kabına batırılarak yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul