Yalnız Mesajı Göster

İsviçre Usulü Fondü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsviçre Usulü Fondü



İsviçre Usulü Fondü Tarifi - İsviçre Usulü Fondü Nasıl Yapılır - İsviçre Usulü Fondü Malzemeleri
İsviçre Usulü Fondü


1 diş sarımsak (ortadan 2'ye kesilmiş)

200 gr (1 su bardağı) et suyu

1 tatlı kaşığı limon suyu

250 gr gravyer peyniri (küçük küp biçiminde kesilmiş)

250 gr eritme peyniri (ufak küp biçiminde doğranmış)

2 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)

1 kahve kaşığı karabiber

kahve kaşığının ucuyla pul kırmızı biber

2 çorba kaşığı vişne suyu

1 ince uzun francala ekmeği (2,5 cm kalmlığmda dilimlenip küp biçiminde kesilmiş)


Orta boy bir tencerenin içini sarımsak yarımlarıyla ovup sarımsakları attıktan sonra, et suyu ve limon suyunu koyarak ağır ateşe oturtunuz Sıvı ısınınca gravyer peynirlerini ve eritme peynirlerini katarak, eriyip birbirlerine iyice karışmalarını bekleyiniz Mısır nişastası, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip devamlı karıştırarak 2 dakika, karışım koyulaşana kadar pişiriniz Kaynamamasına dikkat ediniz

Vişne suyunu ekleyip 1 dakika karıştırarak, tenceredeki karışımı fondü tenceresine boşaltınız, ispirto ocağını yakıp üstüne fondü tenceresini oturtunuz Fondünüz ekmekle birlikte servise hazırdır


Not: Fondü hazır olunca, şişlerin yada fondü çatallarının ucuna ekmek takılır ve ekmekler fondü kabına batırılarak yenir

Alıntı Yaparak Cevapla