Yalnız Mesajı Göster

İsviçre Usulü Mereng

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsviçre Usulü Mereng



İsviçre Usulü Mereng Tarifi - İsviçre Usulü Mereng Nasıl Yapılır - İsviçre Usulü Mereng Malzemeleri
İsviçre Usulü Mereng


3 yumurtanın akı

175 gr (3/4 su bardağı) toz şeker


Büyük bir kasede, yumurta aklarını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla kar haline getiriniz 2 çorba kaşığı şeker katıp, 1 dakika, sert ve parlak olana kadar dövünüz (Kaseyi ters yüz çevirdiğinizde, yumurta akı dökülmemelidir)

Büyük bir madeni kaşıkla, kalan şekeri yavaşça, yumurta akına katarak, merenginizi dilediğiniz zaman kullanınız


Not: isviçre usulü mereng, kabuk yapımında kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla