Konu
:
Yayla Çorbası Ve Misket Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Yayla Çorbası Ve Misket Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yayla Çorbası Ve Misket Köfte
sunuldu
malzemeler:
1
harcı için
- yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma
- 2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış
- 3 yemek kaşığı sızma zeytrinyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz
2
ayrıca
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
hazırlanması:
1
köfte harcı için gereken malzemelri iyice yoğurun
harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk
) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koarıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin
(eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz
)
2
köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın
servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün
10 dk
sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın
3
1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin
üzerine köfteleri yerleştirin
kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul