Konu
:
Sebzeli Güveç
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Güveç
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Güveç
Malzemeler:
2 Havuç
2 Büyük Patates
2 Kırmızı Dolmalık Biber
2 Sarı Dolmalık Biber
2 Kabak
2-3 Diş Sarmısak
Kızartmalık Yağ
1 Limon
8 Çorba Kaşığı Sirke
8 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI :
Patates ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın
Havuçları uzunlamasına dörde bölün
Patatesleri yuvarlak dilimler halinde doğrayın
Her ikisini tuzlu suda 4 dakika kadar başlayın
Patatesleri sudan çıkarıp süzülmesini bekleyin
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra altı dilime böün
Kabağı iyice yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın
Sarmısağı soyup dilimleyin
Büyük bir tavada yağı kızdırıp sebzeleri sarmısakla birlikte hafifçe kavurun
Sonra fazla derin olmayan bir servis tabağının içine yan yana yerleştirin
Limonun suyunu sıkın
Bir kasede limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın
Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerinde gezdirin
Sebzeli güvecin üzerini örterek bir gece buzdolabında bekletin
Sebzeli güveci servis yapmadan önce dilediğiniz gibi şekiilendirin
Dilerseniz farklı baharatlarla tatlandırın
Kalorili yemeklerden kaçınanlar güvece katılan sebzeleri farklı şekillerde pişirebilirler
Örneğin sebzeleri haşlayabilirsiniz veya bir güveç kabına alıp fırında pişirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul