Konu: Şiveydiz
Yalnız Mesajı Göster

Şiveydiz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şiveydiz



Gerekli Malzemeler :

250 gr Nohut

250 gr Kuşbaşı Kuzu Eti

1 Demet Taze Sarımsak

1 Kg Yoğurt

1 Su Bardağı Su

Tuz

Sos Malzemesi

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çay Kaşığı Haspir

Hazırlanışı:


Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayın Taze sarmısaklardan iki tane ayırıp kalanını yarım parmak iriliğinde doğrayın Ayırdığınız iki sarmısağı ayrı bir kapta yumuşayana kadar haşlayın

Yoğurdu 1 su bardağı suyla çırparak ayran kıvamına getirin Hazırladığınız ayrana eti, haşlanmış ve çiğ sarmısağı ilave ederek pişirin

Tavada bir çorba kaşığı tereyağını kızdırıp haspiri ekleyerek sos hazırlayın

Yemeği servis tabağına alın Üzerine haspirli sos gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla