Konu
:
Zahter
Yalnız Mesajı Göster
Zahter
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zahter
kahvaltılık tarifleri - zahteri tarifi - zahter nasıl yapılır
Malzemeler
1,5 çay bardağı karpuz çekirdeği (çekilmiş)
2 çay bardağı susam
2,5 çay bardağı sarı leblebi (çekilmiş)
1 çorba kaşığı diş kekik(çekilmemiş kekik)
1,5 çorba kaşığı pul biber (arzuya göre acı)
1 çorba kaşığı tuz (Silme,azaltabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı sumak
Hazırlanışı
Susamı küçük bir teflon tavaya alıyoruz,kavuruyoruz ve soğutuyoruz
Diğer yandan elektrikli kahve değirmeninden sıra ile karpuz çekirdeğini,sarı leblebiyi geçiriyoruz
Çekilmiş ölçüleri elde ediyoruz
Bu arada ben bu 2 malzemeyi tel süzgeçle eliyorum
Yani tam toz haline getiriyorum
Tüm malzemeyi bir kaba alıyoruz
İyice harmanlıyoruz( Fotoğraf çekiminde sumak eklemeyi unutmuşum ayrıca ekledim )
Ekmeğiniz önce zeytinyağına ardından zahtere batırarak kahvaltılarda zevkle tüketebilirsiniz
Zahteri ortadoğuya ait bir kahvaltılıktır ve son derece besleyicidir
Baharat severlerin ve değişik kahvaltılık arayanların vazgeçemeyeceği bir tat…
Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz
Not:Bu tarif evimizdeki damak zevkine göre hazırlandı
Hangi baskın baharat tadını almak istiyorsanız artırabilirsiniz
Afiyet olsun
Keriman Diril
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul