Konu: Zahter
Yalnız Mesajı Göster

Zahter

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zahter



kahvaltılık tarifleri - zahteri tarifi - zahter nasıl yapılır
Malzemeler


1,5 çay bardağı karpuz çekirdeği (çekilmiş)

2 çay bardağı susam

2,5 çay bardağı sarı leblebi (çekilmiş)

1 çorba kaşığı diş kekik(çekilmemiş kekik)

1,5 çorba kaşığı pul biber (arzuya göre acı)

1 çorba kaşığı tuz (Silme,azaltabilirsiniz)

1 tatlı kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı sumak



Hazırlanışı


Susamı küçük bir teflon tavaya alıyoruz,kavuruyoruz ve soğutuyoruzDiğer yandan elektrikli kahve değirmeninden sıra ile karpuz çekirdeğini,sarı leblebiyi geçiriyoruzÇekilmiş ölçüleri elde ediyoruzBu arada ben bu 2 malzemeyi tel süzgeçle eliyorumYani tam toz haline getiriyorum

Tüm malzemeyi bir kaba alıyoruzİyice harmanlıyoruz( Fotoğraf çekiminde sumak eklemeyi unutmuşum ayrıca ekledim )

Ekmeğiniz önce zeytinyağına ardından zahtere batırarak kahvaltılarda zevkle tüketebilirsiniz


Zahteri ortadoğuya ait bir kahvaltılıktır ve son derece besleyicidirBaharat severlerin ve değişik kahvaltılık arayanların vazgeçemeyeceği bir tat…

Buzdolabında kavanozda saklayabilirsiniz


Not:Bu tarif evimizdeki damak zevkine göre hazırlandıHangi baskın baharat tadını almak istiyorsanız artırabilirsiniz


Afiyet olsun

Keriman Diril

Alıntı Yaparak Cevapla