Konu
:
Ev Yapımı Fındık Ezmesi
Yalnız Mesajı Göster
Ev Yapımı Fındık Ezmesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Yapımı Fındık Ezmesi
Malzemeler:
2 bardak (200 gram) fındık
1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ
¼ tatlı kaşığı tuz
4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir
Yapılışı:
1
Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun
Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın
Soğumaya bırakın
2
Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın
3
Fırınlanmış fındıkları ve yağı robotun kıyıcı aparatına veya rondoya koyup düşük hızda uzun süre karıştırın
Arada kabın kenarlarında biriken karışımı aşağıya sıyırın
Fındıklar incelince, yüksek hızda 2-3 dakika daha krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin
4
Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın
Cam kavanoza alıp kapağını kapatın
Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz
Not: Durunca yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul