Yalnız Mesajı Göster

Ev Yapımı Fındık Ezmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Fındık Ezmesi



Malzemeler:


2 bardak (200 gram) fındık

1 çorba kaşığı findıkyağı veya başka sıvıyağ

¼ tatlı kaşığı tuz

4-5 çorba kaşığı pudra şekeri, daha az veya çok olabilir



Yapılışı:




1


Fındıkları tepsiye alıp 150 derece fırında 10-15 dakika kavurun Yanmamaları için arada kontrol edip renkleri hafif dönünce ve hoş bir aroma çıkınca fırından alın Soğumaya bırakın




2


Fındıkları temiz bir mutfak havlusunun icine alıp avucunuzda sıvazlayın ki kahverengi ince kabuklari çıksın




3


Fırınlanmış fındıkları ve yağı robotun kıyıcı aparatına veya rondoya koyup düşük hızda uzun süre karıştırın Arada kabın kenarlarında biriken karışımı aşağıya sıyırın Fındıklar incelince, yüksek hızda 2-3 dakika daha krema kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin




4


Tuz ve şekeri ilave edip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın Cam kavanoza alıp kapağını kapatın Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz




Not: Durunca yağı ayrılabilir, kullanmadan önce karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla