Konu
:
Hamur Aşi
Yalnız Mesajı Göster
Hamur Aşi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamur Aşi
HAMUR AŞI
İçindekiler: Kişi başına 150g koyun eti, 35g buğday unu, yumurta, 10g yağ, 20g maydanoz, kuru nane, karabiber ve tuz
Yapılışı: Bulyon hazırlanır
Kıyma yapılmış ete kuru soğan ve baharat koyularak karıştırılır
Küçük köfteler hazırlanır
Ayrı tencerede kuru fasulye pişirilir
Una yumurta, tuz, ve tuz katıp hamur yapılır
Sonra 1mm kalınlığında yayılır ve üzerine bol un koyulup birkaç kat katlanır
Bıçakla 1mm eninde bant şeklinde kesilip bir az kurutulur
Bulyon yeniden ocağa koyularak kaynatılır
Sonra köfteleri üzerine döküp tekrar kaynatılır
Bir az sonra pişmiş kuru fasulye ve kesilmiş hamur içine dökülür,hazır oluncaya kadar pişirilir
Yemek ocaktan alındığında tuzlanır ve üzerine çok küçük doğranmış sebze atılır
Sofraya verilirken üzerine kuru nane atılır ve yanına ayrıca kapta üzüm sirkesi koyulur
Afiyet olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul