Konu
:
Lokumlu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Lokumlu Pilav
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lokumlu Pilav
Lokumlu Pilav Tarifi - Lokumlu Pilav Yapılışı - Lokumlu Pilav Nasıl Yapılır - Lokumlu Pilav Malzemeleri
Malzemeler :
2,5 Su B
Söke Un
2 Yumurta
1 Tatlı K
Tuz
Alabildiği Kadar Su
Üzeri İçin:
2 Çorba K
Tereyağı
300 Gr
Kıyma
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına unu alın
Tuzunu atın
Yumurtaları kırın
Yeteri kadar su ilave edin
İyice yoğurarak sert kıvamda bir hamur elde edin
Elde ettiğiniz hamuru tezgaha alın ve unlayarak merdane yardımıyla açın
İnce bir hamur elde edince, ince aralıklı hamur kesme aletiyle erişte gibi kesin
Bıçakla bu sefer diğer yönden keserek küçük küp küp hamurlar elde edin
Tuzlu kaynar suya atın ve haşlayın
Ayrı bir tavada tereyağını eritin
Kıymayı kavurun
Tuzunu ve karabiberini ekleyin
Haşlanan hamuru servis tabağına alın
Kavrulan kıymayı da üzerine alın
Kenarlarını maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul