Konu
:
Ayvanet
Yalnız Mesajı Göster
Ayvanet
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvanet
Ayvanet Tarifi - Ayvanet Nasıl Yapılır - Ayvanet Malzemeleri
Ayvanet (Bitlis)
5 yumurta
1
5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı su
2 diş sarımsak
Pulbiber, nane
Tuz
1
Yumurtaları derin bir kaba kırıp un ve tuz ilave ederek çırpın
Krep hamuru kıvamında pürüzsüz bir karışım hazırlayın
2
Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin
Hazırladığınız krep hamurunu 4'e bölüp tavaya 4 seferde dökerek iki taraflı kızartın
Biber salçasını 1 kahve fincanı su ile ezin
Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve iyice çırpın
3
Servis tabaklarına birer krep yerleştirip üzerlerine sarımsaklı yoğurdu paylaştırın
Salça sosunu gezdirip pulbiber ve kuru naneyle süsleyin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul