Konu
:
Kıymalı Krep
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Krep
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Krep
Kıymalı Krep Tarifi - Kıymalı Krep Yapılışı - Kıymalı Krep Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kıymalı Krep
Malzemeler:
3 Yumurta
2 Su B
Süt
1 Çay B
Sıvıyağ
1 Su B
Un
Tuz
İç Harcı İçin:
400 Gr
Kıyma
2 Soğan
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Mantolamak İçin:
2 Yumurta
Galeta Unu
Garnitürü İçin:
Roka
Çeri Domates
Hazırlanışı:
Krebi için, yumurtaları karıştırma kabına kırıp çırpma teli ile çırpıyoruz
Süt, sıvıyağ, un ve tuz katıp iyice karıştırıyoruz
İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz
Kıymayı katıp kavurmaya devam ediyoruz
Tuz, karabiber ve kimyon katıp iyice kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Krepler için, krep tavasını ya da normal tavayı ocağın üzerine koyup altını açıyoruz
Biraz sıvıyağ döküyoruz
İyice ısındıktan sonra bir kepçe krep karışımından döküyoruz
Önlü arkalı pişiriyoruz
Kreplerin baş kısmına kıymalı harçtan koyuyoruz
Kenar kısımları içe doğru kapatıp rulo olarak sarıyoruz
Mantolamak için, yumurtaları geniş bir kaba kırıp çırpıyoruz
Krepleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz
Roka, çeri domates ve isteğe göre diğer yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul