Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Krep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Krep



Kıymalı Krep Tarifi - Kıymalı Krep Yapılışı - Kıymalı Krep Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kıymalı Krep

Malzemeler:


3 Yumurta

2 Su B Süt

1 Çay B Sıvıyağ

1 Su B Un

Tuz


İç Harcı İçin:

400 Gr Kıyma

2 Soğan

Sıvıyağ

Tuz

Karabiber

Kimyon


Mantolamak İçin:

2 Yumurta

Galeta Unu


Garnitürü İçin:

Roka

Çeri Domates


Hazırlanışı:


Krebi için, yumurtaları karıştırma kabına kırıp çırpma teli ile çırpıyoruz Süt, sıvıyağ, un ve tuz katıp iyice karıştırıyoruz İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz


Kıymayı katıp kavurmaya devam ediyoruz Tuz, karabiber ve kimyon katıp iyice kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Krepler için, krep tavasını ya da normal tavayı ocağın üzerine koyup altını açıyoruz


Biraz sıvıyağ döküyoruz İyice ısındıktan sonra bir kepçe krep karışımından döküyoruz Önlü arkalı pişiriyoruz Kreplerin baş kısmına kıymalı harçtan koyuyoruz


Kenar kısımları içe doğru kapatıp rulo olarak sarıyoruz Mantolamak için, yumurtaları geniş bir kaba kırıp çırpıyoruz Krepleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz


Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz Roka, çeri domates ve isteğe göre diğer yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla