Yalnız Mesajı Göster

Arnavut Mantısı Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavut Mantısı Tarifi



mantı tarifleri - arnavut mantısı nasıl yapılır - matı yapılışı

Malzemeler


3 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Biraz su

İçine:

2 çorba kaşığı kıyma

1 adet soğan

Tuz, karabiber

Sos için:

Yarım kg yoğurt

4 diş sarmısak

1/4 paket margarin

l 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

l Yarım demet maydanoz

Arnavut Mantısı Yapılışı


Öncelikle unu derin bir kaba alıp, ortasını açın

Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapın

Hamuru 30 dakika dinlendirin Kıymayı, rendelenmiş soğan,

tuz ve karabiber ile köfte yoğurur gibi yoğurun

Hamuru ince olacak biçimde açın

Açılan hamurdan iri kareler kesin

Hazırladığınız kıymalı harcı, hamurların bir kenarına koyup, ikiye katlayın ve tepsiye dizin

Üzerleri kızarana dek orta ısılı fırında pişirin

Fırından alıp, sıcakken üzerine dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu dökün

Kırmızıbiberi margarinde yakıp, mantının üzerine gezdirin

İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla