Konu
:
Arnavut Mantısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arnavut Mantısı Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arnavut Mantısı Tarifi
mantı tarifleri - arnavut mantısı nasıl yapılır - matı yapılışı
Malzemeler
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Biraz su
İçine:
2 çorba kaşığı kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Sos için:
Yarım kg yoğurt
4 diş sarmısak
1/4 paket margarin
l 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
l Yarım demet maydanoz
Arnavut Mantısı Yapılışı
Öncelikle unu derin bir kaba alıp, ortasını açın
Tuz ve su ile börek hamuru kıvamında bir hamur yapın
Hamuru 30 dakika dinlendirin
Kıymayı, rendelenmiş soğan,
tuz ve karabiber ile köfte yoğurur gibi yoğurun
Hamuru ince olacak biçimde açın
Açılan hamurdan iri kareler kesin
Hazırladığınız kıymalı harcı, hamurların bir kenarına koyup, ikiye katlayın ve tepsiye dizin
Üzerleri kızarana dek orta ısılı fırında pişirin
Fırından alıp, sıcakken üzerine dövülmüş sarmısakla karıştırdığınız yoğurdu dökün
Kırmızıbiberi margarinde yakıp, mantının üzerine gezdirin
İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul