Konu
:
Pancar Pekmezi Ve Pekmezli Kabak Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Pancar Pekmezi Ve Pekmezli Kabak Tatlısı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pancar Pekmezi Ve Pekmezli Kabak Tatlısı
Pancar pekmezi nasıl yapılır - pancar pekmezi hakkında - pancar pekmezi - Pekmezli kabak tatlısı tarifi
Geleneksel yöntemlerle üretilen pancar pekmezi, üretimin ilk aşaması pancarın hasadı işlemi ile başlamaktadır
Hasat edilen pancarlar
yıkanarak üzerindeki topraklardan arındırılır
Temizlenen pancarlar önçe soyulur daha sonra uzunlamasına ince dilimlere ayrılır
Dilimlerin ince olması kaynatma işemini kolaylaşırmaktadır
Pancar dilimleri kazanlara doldurulur ve
üzerine kazandan kaynama esnasın da taşmayacak kadar su konulup haşlama işemine başlanır
Haşlama en az kazanlar kaynamaya başladıktan sanra yaklaşık 3-4 saat kadar devam eder
Haşlama işleminden
sonra kazanlar çuvallara boşaltılır ve süzüntüsü yayvan kazanlara alınır
Süzüntünün fazla olması içinpiresleme yapılır
Geri kalan posa kısmı tekrar kazanlara geri konur
Bir önceki haşlama süzme ve
presleme işlemi uygulayarak süzüntü bir önceki süzüntünün konulduğu yayvan kazana alınır
Yayvan kazanlar istenen kıvamın oluşması için kaynatılır
Bu kaynama yaklasık 4-5 saat sürer
Kaynama işleminin yeterli olduğuna kaynayan süzüntüden bir miktar tabağa alınır ve kaşıkla akışına bakılarak karar verlir
Pancardan pekmez yapımında pekmez toprağı kullanılmaz
Yaklasık 50 kg pancardan 12-13 kg pancar pekmezi elde edilir
Kabaklı pekmez kazanı
Hasat
Yıkama
Dilimleme
Posanın Kazanlara Alınması
Haslama
Süzme
Sıkma
Süzüntünün Koyulaştırılması
Pancar pekmezi ve pekmezli kabak tatlısı
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul