Yalnız Mesajı Göster

Pancar Pekmezi Ve Pekmezli Kabak Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pancar Pekmezi Ve Pekmezli Kabak Tatlısı



Pancar pekmezi nasıl yapılır - pancar pekmezi hakkında - pancar pekmezi - Pekmezli kabak tatlısı tarifi
Geleneksel yöntemlerle üretilen pancar pekmezi, üretimin ilk aşaması pancarın hasadı işlemi ile başlamaktadır Hasat edilen pancarlar

yıkanarak üzerindeki topraklardan arındırılır Temizlenen pancarlar önçe soyulur daha sonra uzunlamasına ince dilimlere ayrılır


Dilimlerin ince olması kaynatma işemini kolaylaşırmaktadır Pancar dilimleri kazanlara doldurulur ve

üzerine kazandan kaynama esnasın da taşmayacak kadar su konulup haşlama işemine başlanır


Haşlama en az kazanlar kaynamaya başladıktan sanra yaklaşık 3-4 saat kadar devam eder Haşlama işleminden

sonra kazanlar çuvallara boşaltılır ve süzüntüsü yayvan kazanlara alınır


Süzüntünün fazla olması içinpiresleme yapılır Geri kalan posa kısmı tekrar kazanlara geri konur Bir önceki haşlama süzme ve

presleme işlemi uygulayarak süzüntü bir önceki süzüntünün konulduğu yayvan kazana alınır

Yayvan kazanlar istenen kıvamın oluşması için kaynatılır Bu kaynama yaklasık 4-5 saat sürer


Kaynama işleminin yeterli olduğuna kaynayan süzüntüden bir miktar tabağa alınır ve kaşıkla akışına bakılarak karar verlir

Pancardan pekmez yapımında pekmez toprağı kullanılmazYaklasık 50 kg pancardan 12-13 kg pancar pekmezi elde edilir


Kabaklı pekmez kazanı



Hasat

Yıkama

Dilimleme

Posanın Kazanlara Alınması

Haslama

Süzme

Sıkma

Süzüntünün Koyulaştırılması


Pancar pekmezi ve pekmezli kabak tatlısı



alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla