Konu
:
Serez Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Serez Fasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Serez Fasulye
Serez Fasulye Tarifi - Serez Fasulye Nasıl Yapılır - Serez Fasulye Malzemeleri
1/2 kg sığır döş eti
1,5 bardak fasulye
1,5 kaşık yağ
1 dal yapraklı kereviz
2 tane kırmızı biber
2 baş soğan
1/2 çorba kaşığı salça
1 küçük havuç
Et, kemiksiz kuşbaşı olarak doğranır ve büyük toprak güvece konulur
Yağ i|âve edilerek kapağı kapatılır, hafif ateşe bırakılır
Arasıra karıştırılarak bıraktığı suyu çekinceye kadar kavrulur
Diğer taraftan ufak ufak doğranmış soğan, kereviz ve havuç ete ilâve edilir
Bunlarla kavrulduktan sonra salça ilâve edilir ve birkaç kere karıştırılır
6 - 7 bardak su ve biberler atıldıktan sonra kaynatarak 1-1,5 saat kadar pişirilir
Fasulyeler akşamdan ıslatılır ve haşlanır, etli suya ilâve edilir
Fasulye taneleri hafifçe helmeleşip, çatlayana,su da fasulyelerin yüzeyine ininceye kadar pişirilir
Tuz atıldıktan sonra 10 dakika daha kaynatılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul