Konu
:
Jöleli Soğuk Et
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Soğuk Et
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Soğuk Et
MALZEMELER :
1
2 dana dili
2
1 çay kaşığı tane karabiber
3
Yarım demet maydanoz
4
1-2 dal kereviz
5
2 soğan
6
8 yaprak jelatin
7
4-5 salatalık turşusu
8
2 katı pişmiş yumurta
9
2 havuç (haşlanmış)
10
Tuz
YAPILIŞI :
1
Dil yıkanıp kazınır
Dörde bölünmüş soğan, maydanoz, kereviz, tane karabiber, tuz ve 4 bardak su konup düdüklü tencerede haşlanır
(Düdük sesi geldikten sonra yarım saat pişirilir
)
2
Soğuyunca dil soyulup ayıklanarak küçük parçalara ayrılır
3
Dil suyu süzülür
Yıkanmış jelatinler konup eritilir
4
Turşu, yumurta, havuç küçük küçük doğranır
Etle karıştırılır
Buna jelatinli et suyu ilave edilir
5
Kalıp ıslatılır
Hazırlanan karışım boşaltılıp buz dolabına dondurulur (3-4 saat)
6
Kalıptan çıkarmak için, kalıp ılık suda birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir
Etrafı Rus salatası ile süslenir
Not : Et suyunun yağsız olması lazımdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul