06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soya Etli Hünkar Beğendi
MALZEMELER
150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
2 adet patlıcan
1 adet limon
4 yemek kaşığı soya yağı
1/2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş
2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu
1 tatlı kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Yeşil baharat sosu:
1 tutam maydanoz,
1 tutam dereotu,
1 tutam fesleğen,
1 kaşık sıvı yağ,
2 kaşık limon suyu
Yeşil baharatları mikserde çektikten sonra yağ ve limon ile karıştırın
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun 1 yemek kaşığı soya yağı ile limonu karıştırıp, patlıcanlara ekleyip, püre haline getirin Sonra, bir tencerede unu, 2 yemek kaşığı soya yağı ile kavurun, üzerine sütü ilave edip, beşamel sos hazırlayın Sosu ateşten alıralmaz, kaşar peynirini ekleyip, tuz ve şekerle hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz patlıcanla karıştırın
alıntı
|
|
|