06-28-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Kapama
Malzemeler :
• 1 adet soğan,
• 1-2 dal pırasa yaprağı,
• 1 su bardağı pirinç,
• 1 çorba kaşığı salça,
• 1 kase yoğurt,
• 1 çay kaşığı karbonat,
• 1 adet et suyu tablet,
• 2 su bardağı sıcak su,
• 1 kase yoğurt,
• Tuz,karabiber, nane,
• Kırmızıbiber
Hazırlanışı :
Soğanı ve pırasaları küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun Salçayı ve ılık su da yarım saat kadar beklettiğiniz pirinçleri ilave edin İki bardak suyla birlikte et suyu tableti de karıştırın Pirinçler suyunu çekince tencereden alıp cam bir kaba koyun
Pirinçlerin kabın her yerine eşit miktarda yayılmasını sağlayın Bir kapta yoğurdu, karbonatı ve tuzu karıştırıp cam tepsiye yaydığınız pirinçlerin üzerine dökün Baharatları da serptikten sonra 175 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
alıntı
|
|
|
|