Yalnız Mesajı Göster

Taze Baharatlı Lokma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Baharatlı Lokma



Taze Baharatlı Lokma Tarifi - Taze Baharatlı Lokma Yapılışı - Taze Baharatlı Lokma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Taze Baharatlı Lokma

Malzeme Listesi


2 Su B Un

1 Pk Yaş Maya

1 Tutam Taze Nane

1 Tutam Taze Dereotu

1 Tutam Maydanoz

Kırmızı Biber

Pul Biber

Karabiber

Tuz

Şeker

Su


Sos İçin:


Yoğurt

Mayonez

Sarımsak



Hazırlanışı:


Sosu İçin: Karıştırma kabına sarımsakları rendeliyoruz Üzerine yoğurt ve mayonezi ilave edip karıştırıyoruz


Karıştırma kabına şeker, tuz ve unu koyuyoruz Ortasını havuz şeklinde açıyoruz Yaşmayayı koyup ortasından yoğuruyoruz Su ilavesi yaparak hafif cıvık olacak şekilde hamur yapıyoruz


Nane, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayıp hamura ilave ediyoruz Baharatlarını da koyup karıştırıyoruzTencereye sıvıyağını döküyoruzLokmalardan çorba kaşığıyla alıyoruz


Sıvıyağın içerisine atıp kızartıyoruz Kızarttığımız lokmaları servis tabağına alıyoruz Sosumuzu da çukur bir kasenin içerisine alıp lokmalarla birlikte servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla