Yalnız Mesajı Göster

Firinda Karisik Oturtma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firinda Karisik Oturtma



Onceden kizartilip hazirlanan sebzeler firinda birlikte tekrar pistiginde ayri bir tad veriyor Ayrica oturtmayi sabah erken saatte hazirlayip firinlama islemini yemege yakin zamanda yaparak servis etmeniz mumkun

Malzemeler:


3 adet kabak

3 adet patlican

2-3 adet orta boy patates

kizartmak icin sivi yag

300 gr kadar kiyma

1 buyuk sogan

2 dis sarimsak (istege bagli)

2 carliston veya sivribiber

2 yemek kasigi domates salcasi

2 adet domates

tuz, karabiber

yeterince sicak su

Yapilisi:


Patlicanlari alaca soyup 2 cm kalinliginda dilimleyin Tuzla ovup yarim saat kadar dinlendirin

Kabaklari ve patateslesi soyup halka seklinde dilimleyin

Once patatesleri, sonra kabaklari kizgin siviyagda kizartip kagit havluya aktarin

Daha sonra sudan gecirip sikarak kagit havluda kuruttugunuz patlicanlarida kizartin

Isiya dayanikli kenari genis dikdortgen cam tepsiye patlican, kabak ve patatesleri sirali olarak dizin

Ayri bir tencerede sogani ve dogranmis biberleri 2 yemek kasigi misirozu yaginda kavurun

Kiymayi ilave edip suyunu cekene kadar kavurmaya devam edin

Domatesleri ilave edip eriyinceye kadar karistirin En son salcayida ekleyip karistirin

Tuz, biberini ilave edin

Kiymali harca biraz kaynar su ilave edip sulandirin Tepsiye dizilmis sebzelerin ustune yayin Yandan yemegin yarisina gelecek kadadr kaynar su ilave edip 170C (350F) dereceli firinda suyu fokurdayana kadar pisirin

Pilavin yaninda servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla