Konu
:
Firinda Karisik Oturtma
Yalnız Mesajı Göster
Firinda Karisik Oturtma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Firinda Karisik Oturtma
Onceden kizartilip hazirlanan sebzeler firinda birlikte tekrar pistiginde ayri bir tad veriyor
Ayrica oturtmayi sabah erken saatte hazirlayip firinlama islemini yemege yakin zamanda yaparak servis etmeniz mumkun
Malzemeler:
3 adet kabak
3 adet patlican
2-3 adet orta boy patates
kizartmak icin sivi yag
300 gr
kadar kiyma
1 buyuk sogan
2 dis sarimsak (istege bagli)
2 carliston veya sivribiber
2 yemek kasigi domates salcasi
2 adet domates
tuz, karabiber
yeterince sicak su
Yapilisi:
Patlicanlari alaca soyup 2 cm kalinliginda dilimleyin
Tuzla ovup yarim saat kadar dinlendirin
Kabaklari ve patateslesi soyup halka seklinde dilimleyin
Once patatesleri, sonra kabaklari kizgin siviyagda kizartip kagit havluya aktarin
Daha sonra sudan gecirip sikarak kagit havluda kuruttugunuz patlicanlarida kizartin
Isiya dayanikli kenari genis dikdortgen cam tepsiye patlican, kabak ve patatesleri sirali olarak dizin
Ayri bir tencerede sogani ve dogranmis biberleri 2 yemek kasigi misirozu yaginda kavurun
Kiymayi ilave edip suyunu cekene kadar kavurmaya devam edin
Domatesleri ilave edip eriyinceye kadar karistirin
En son salcayida ekleyip karistirin
Tuz, biberini ilave edin
Kiymali harca biraz kaynar su ilave edip sulandirin
Tepsiye dizilmis sebzelerin ustune yayin
Yandan yemegin yarisina gelecek kadadr kaynar su ilave edip 170C (350F) dereceli firinda suyu fokurdayana kadar pisirin
Pilavin yaninda servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul