Konu
:
Nuraniye
Yalnız Mesajı Göster
Nuraniye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nuraniye
Malzemeler
4 Orta Boy Kabak
1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Demet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
Tuz ve Su
Yoğurt (süzme tercih edilir)
4-5 Diş Sarmısak
1/2 Çay Bardağı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)
yapılışı:
Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın
Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın
Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun
Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun
Daha sonra pirinç ve su ilave edin
Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin
Suyunu çekinceye kadar pişirin
Soğumaya bırakın
Sarmısaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın
Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul