Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası



malzemeler:



1 paket brüksel lahanası

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

10-15 arpacık soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 havuç

2 patates

1-1,5 litre kaynamış su

tuz

karabiber


hazırlanması:

brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın lahanaları bol suyla yıkayın soğanları soyun yıkayıp, kurulayın

bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun kalınca küpler şeklinde doğrayın (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz)

lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun havuçları tencereye alın biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın

patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla