Konu
:
Barok Turta
Yalnız Mesajı Göster
Barok Turta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barok Turta
MALZEMELER
1 paket boru makarna
1 kg soyulmuş olgun domates
1 adet büyük soğan
100 gr tavuk ciğeri
200 gr dana kıyma
150 gr bezelye
150 gr küp doğranmış dil peyniri
Yarım su bardağı kaşar rendesi
3 adet patlıcan
2 adet katı yumurta
7 dilim kıyılmış salam
1 tutam fesleğen
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin
Süzgece dizip üzerine tuz serpin
Yarım saat bekletip peçete ile tek tek kurulayın
Bol kızgın yağda kızartın
Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin
Sarımsakları kızdırılmış zeytinyağında pembeleştirin ve ince kıyılmış soğanı ilave edin
Kıyma ve minik küpler halinde doğranmış ciğeri ekleyin
Et pembeleşince küp doğranmış domatesi ilave edin
Tuz ve biber ekip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin
Kaynar suda bekletilmiş ve süzülmüş bezelyeyi ekleyip 20 dakika daha pişirin
Bol tuzlu suda diri kıvamda haşlanmış makarnayı süzüp hazırladığınız sosla karıştırın
Ilınmaya bırakın
Dil peyniri, kaşarpeynir, kıyılmış salam ve fesleğeni ilave edip harmanlayın
28 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın
Dip ve kenar kısımlarını patlıcan dilimleriyle döşeyin
Ortasına makarnanın yarısını dökün
Üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş katı yumurtaları dizip kalan makarnayı ilave edin
Kalan patlıcan dilimleriyle kapatıp elinizle hafifçe bastırarak iyice yapışmasını sağlayın
180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin
Birkaç dakika dinlendirip domates ve yumurta dilimleriyle süsleyerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul