Konu: Barok Turta
Yalnız Mesajı Göster

Barok Turta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Barok Turta



MALZEMELER


1 paket boru makarna

1 kg soyulmuş olgun domates

1 adet büyük soğan

100 gr tavuk ciğeri

200 gr dana kıyma

150 gr bezelye

150 gr küp doğranmış dil peyniri

Yarım su bardağı kaşar rendesi

3 adet patlıcan

2 adet katı yumurta

7 dilim kıyılmış salam

1 tutam fesleğen

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 diş sarmısak

Tuz

Karabiber



HAZIRLANIŞI


Patlıcanları yarım cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin Süzgece dizip üzerine tuz serpin Yarım saat bekletip peçete ile tek tek kurulayın Bol kızgın yağda kızartın Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin


Sarımsakları kızdırılmış zeytinyağında pembeleştirin ve ince kıyılmış soğanı ilave edin Kıyma ve minik küpler halinde doğranmış ciğeri ekleyin Et pembeleşince küp doğranmış domatesi ilave edin Tuz ve biber ekip kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin Kaynar suda bekletilmiş ve süzülmüş bezelyeyi ekleyip 20 dakika daha pişirin


Bol tuzlu suda diri kıvamda haşlanmış makarnayı süzüp hazırladığınız sosla karıştırın Ilınmaya bırakın Dil peyniri, kaşarpeynir, kıyılmış salam ve fesleğeni ilave edip harmanlayın


28 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın Dip ve kenar kısımlarını patlıcan dilimleriyle döşeyin Ortasına makarnanın yarısını dökün Üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş katı yumurtaları dizip kalan makarnayı ilave edin Kalan patlıcan dilimleriyle kapatıp elinizle hafifçe bastırarak iyice yapışmasını sağlayın


180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin Birkaç dakika dinlendirip domates ve yumurta dilimleriyle süsleyerek servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla