Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği



Kahvaltıda Ne Pişirebilirim - Kahvaltılık Ekmekler - Kahvaltılık Tarifler



Malzemeler:


2½ bardak beyaz un

½ bardak tam buğday unu

200 gram balkabağı

1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 bardak su

Yapılışı:


Kabağı küp küp doğrayın ve kalın altlı küçük bir tencereye alın

½ bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin

Ilıyınca kabakları çatalla iyice ezip püre haline getirin

Eğer elle yapıyorsanız unları, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın

Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu 5-6 dakika yoğurun

Hamurunuz yumuşakça ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır

Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unları, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın

Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 3-4 dakika yoğurun

Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır

Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1 saat mayalanması için bekletin

Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp, ellerinizi gerektikçe unlayarak 2-3 dakika yoğurun ve düzgün iki beze haline getirin

Hazırladığınız bezeleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 45 dakika kabarması için bekletin

Ekmeğin üzerine keskin bir bıçakla tam ortadan başlayarak aşağıya doğru inen 6-7 adet derin olmayan çizik atın

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin

Bu tariften 2 küçük somun cıkıyor


Afiyet olsun…




Alıntı Yaparak Cevapla