Konu
:
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Kahvaltı Ekmeği
Kahvaltıda Ne Pişirebilirim - Kahvaltılık Ekmekler - Kahvaltılık Tarifler
Malzemeler:
2½ bardak beyaz un
½ bardak tam buğday unu
200 gram balkabağı
1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak su
Yapılışı:
Kabağı küp küp doğrayın ve kalın altlı küçük bir tencereye alın
½ bardak su ilave edip orta hararetli ocak üzerinde 15-20 dakika kadar veya kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Ilıyınca kabakları çatalla iyice ezip püre haline getirin
Eğer elle yapıyorsanız unları, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın
Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu 5-6 dakika yoğurun
Hamurunuz yumuşakça ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unları, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın
Oda sıcaklığındaki kabak püresini, zeytinyağını ve suyu ilave ederek hamurunuzu iyice karışana kadar 3-4 dakika yoğurun
Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1 saat mayalanması için bekletin
Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına alıp, ellerinizi gerektikçe unlayarak 2-3 dakika yoğurun ve düzgün iki beze haline getirin
Hazırladığınız bezeleri iyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 45 dakika kabarması için bekletin
Ekmeğin üzerine keskin bir bıçakla tam ortadan başlayarak aşağıya doğru inen 6-7 adet derin olmayan çizik atın
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin
Bu tariften 2 küçük somun cıkıyor
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul