Yalnız Mesajı Göster

Bakla Borani - İsparta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakla Borani - İsparta



Bakla Borani - Hatice Hanım'ın Mutfağı: Isparta





Malzemeler:

1 kg bakla

1 kase bulgur

2 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

Üzerini süslemek için 4 kaşık kızartılmış kaymak

Yapılışı:

1 kg baklanın baş kısımları kopartılıp temizlenir, bol suda yıkanır Ardından 1santim genişliğinde minik minik doğranır Doğranmış baklalar orta ocak ateşte derin bir tencereye konularak yarım çay bardağı sıvıyağ ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek harmanlanır Baklaların sararması için 1 tatlı kaşığı şeker serpilerek kavrulur Sararan baklaların üzerine kaynamış su ilave edilir (su seviyesi baklaların biraz altında kalması gerekir) Düdüklü tencerede yapılırsa buharı çıkınca 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır Bol suda pişen baklalar tencereye alınıp orta ocak ateşe konularak içerisine 1 kase pilavlık bulgur eklenerek kaynamaya bırakılır Kaynamaya başladığında kısık ateşe alınıp 45 dakika pişmesi gerekir Bir kaseye yoğurt ve 2 diş sarımsak ezilerek karıştırılır Sarımsak tercihe göre rende de yapılabilir Ancak yoğurdun süzme olup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklenip harmanlanması gerekir Baklalar suyunu çekince sarımsaklı süzme yoğurt üzerine yayılıp harmanlanır Ardından servis tabağına alınarak üzerine kızartılmış kaymak yağı serpilir Yemeğimiz 8 kişilik servis edilebilir Yapılış süresi 1 saattir

Alıntı Yaparak Cevapla