Konu
:
Bakla Borani - İsparta
Yalnız Mesajı Göster
Bakla Borani - İsparta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bakla Borani - İsparta
Bakla Borani - Hatice Hanım'ın Mutfağı: Isparta
Malzemeler:
1 kg bakla
1 kase bulgur
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerini süslemek için 4 kaşık kızartılmış kaymak
Yapılışı:
1 kg baklanın baş kısımları kopartılıp temizlenir, bol suda yıkanır
Ardından 1santim genişliğinde minik minik doğranır
Doğranmış baklalar orta ocak ateşte derin bir tencereye konularak yarım çay bardağı sıvıyağ ve üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilerek harmanlanır
Baklaların sararması için 1 tatlı kaşığı şeker serpilerek kavrulur
Sararan baklaların üzerine kaynamış su ilave edilir
(su seviyesi baklaların biraz altında kalması gerekir
) Düdüklü tencerede yapılırsa buharı çıkınca 5 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır
Bol suda pişen baklalar tencereye alınıp orta ocak ateşe konularak içerisine 1 kase pilavlık bulgur eklenerek kaynamaya bırakılır
Kaynamaya başladığında kısık ateşe alınıp 45 dakika pişmesi gerekir
Bir kaseye yoğurt ve 2 diş sarımsak ezilerek karıştırılır
Sarımsak tercihe göre rende de yapılabilir
Ancak yoğurdun süzme olup içerisine 1 tatlı kaşığı tuz eklenip harmanlanması gerekir
Baklalar suyunu çekince sarımsaklı süzme yoğurt üzerine yayılıp harmanlanır
Ardından servis tabağına alınarak üzerine kızartılmış kaymak yağı serpilir
Yemeğimiz 8 kişilik servis edilebilir
Yapılış süresi 1 saattir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul