Konu
:
Diş Buğdayı
Yalnız Mesajı Göster
Diş Buğdayı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Diş Buğdayı
Diş buğdayı Nasıl Yapılır - Kolay Diş Buğdayı Tarifi - Diş Buğdayı Tarifi - Diş Buğdayı Hakkında
Malzemeler
750 gr aşurelik buğday
250 gr nohut
250gr pudra şekeri (250 gr
),
100 gr dövülmüş fındık içi
200 gr iri dövülmüş ceviz
100 kuru üzüm
Bir paket hindistan cevizi
200 gr kayısı kurusu
Üzerini süslemek için:
Renkli hazır şekerler
Yapılışı
1 gece önceden ıslatılmış nohutlar yıkanır, tuz atılır, bol suda iyice yumuşayana kadar haşlanır ve suyu süzülür
Yine 1 gece önceden ıslatılmış buğday yıkanır, suyunu taneleri diri kalacak biçimde haşlanır
Sonra kayısılar küçük küçük doğranır
Kuru üzüm yıkanır temizlenir
Fındıkları ister dövün
Sonra pudra şekeri hariç tüm malzemeleri büyük bir kabın içine koyularak karıştırılır
Pudra şekerinin önce yarısı eklenip karıştırılır
Sonra kaselere koyarak servis yapın
Ama servisi yaparken üzerini süsleme şekerleri ve hindistan cevizi ile süsleyin
Afiyet olsun…
Alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul