Konu
:
Bildik Dolması (Malatya)
Yalnız Mesajı Göster
Bildik Dolması (Malatya)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bildik Dolması (Malatya)
Bildik Dolması (Malatya)
Malzemeler :
1 kğ
küçük domates -250 gr
kemikli et
300 gr
yağlı koyun kıyması
2 su bardağı pirinç 1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı yağ maydanoz Tuz-karabiber
Hazırlanışı :
Küçük sert domateslerde kapak kaldırılarak içleri oyulur
Diğer tarafta; kıyma rendelenmiş soğan, pirinç, tuz, karabiber, salça oyulan domatesle*rin içleri katılarak yoğrulur
Hazırlanan hamur dolmaların içine doldurulur
Tencerenin içerisine yıkanmış kemikli et veya kemik dizilir
Üzerine dolmalar yerleştirilir
Dolmaların üzerine birer parça yağ konur, su ilâvesiyle pişirilir
Sıcak olarak servis yapılır
Not: Kemikli et yerine kemik kul*lanılabileceği gibi, et suyu ile de pişirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul