Konu
:
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması
40-50- adet için malzeme:
1 adet dolmalık büyükçe lahana
3 su bardağı pirinç
750 gr
Kestane
150 gr
Kuru üzüm
3 adet kuru soğan
1 – 1,5 su bardağı zeytinyağı
3+3 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
5 tatlı kaşığı kuru nane
3 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kuru soğanlar küçük küçük doğranarak zeytinyağında kavrulur ,içine tuzunu 3 bardak suyunu katarak kaynaması beklenir ,kaynayan suya pirinçleri katılır
Pirinç suyunu çekince nane, şeker ve baharatlar katılır karıştırılır en son ayıklanıp yıkanmış üzümler, az haşlanıp yıkanmış kestaneler katılıp tekrar karıştırılır, tencerenin kapağı kapatılarak dinlenmeye bırakılır
Haşlanıp tek tek ayrılan lahanaları hazırladığımız içe sararak tencereye önce lahananın koçanları sonra sarmalar konur sarmalar tencereye sıralı olarak yerleştirilir harç bitince üzerine 3 bardak su eklenir , dolmaların üzerine bir kapak kapatılarak pişme sırasında dolmaların dağılması önlenir
Orta ateşte pişmeye bırakılır dolmalar tenceredeki bütün suyu çekince ocağın altı kapatılır soğumaya bırakılır
Tencerenin üzerine bir tepsi yerleştirilir, tencere ters çevrilerek dolmalar dinlenmeye bırakılır
Kestaneler istenirse haşlamak yerine kızartılarak da dolmaya katılabilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul