Konu
:
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması
MALZEMESİ:
6 büyük enginar
1 1/4 bardak zeytinyağı
5 bardak enginarların ayıklandığı limonlu ve unlu su
1/2 limonun suyu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
2 büyük yağ kâğıdı
ENGİNARLARIN DOLDURULDUĞU İÇ:
500 gr
kabuklu iç bakla
250 gr
soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 kahve fincanı su
ENGİNARLARIN İÇİNE AYIKLANDIĞI SU
10 bardak su
2 çorba kaşığı un
1 limon
YAPILIŞI:
İÇ: Bir kaba zeytinyağı, küçük küçük doğranmış soğanları, tuzu, içlerinin ince kabukları soyulmuş ve küçük küçük kıyılmış bakla içi ile pirinci koyarak 5 dakika kavurun
Sonra bunlara su katarak 5 dakika daha pişirin
Ayrıca buna dereotu da ilâve ederek, kabı ateşten indirip bir tarafa bırakın
ENGİNARLARIN KONACAĞI SU:
Büyük bir tencereye su koyun, un ilâve edin ve büyük bir limonun suyunu da sıkarak iyice karıştırın
Sonra bu suya, enginarların yaprakları koparıp hemen atın
Daha sonra bir tarafa bıraktığınız içle enginarları teker teker doldurun ve her enginarı hafifçe ısıtılmış yağlı kâğıda sararak doldurulmuş kısımları üste gelecek şekilde bir tencereye yan yana döşeyin
Bu enginarlara zeytinyağı, 1/2 limonun suyu, toz şeker, enginarların içine ayıklandığı un ve limonlu sudan 5 bardak ilâve ederek kapağını kapatın
Orta ısıdaki ateş üzerinde bir buçuk saat pişirin
Sonra ateşten indirerek iyice soğutun
İtina ile kâğıdı çıkarıp sapları yukarda olarak tabağa yerleştirin ve servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul