Konu
:
Baklalı Yaprak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Baklalı Yaprak Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklalı Yaprak Dolması
Baklalı Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Baklalı Yaprak Dolması Tarifi
Malzemeler:
200 gr
et
300 gr
bakla
1 çay bardağı buğday yarması
1 çay bardağı sıvı yağ
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1
5 su bardağı su
1 demet maydanoz
limon
yarım kilo üzüm yaprağı
Yapılışı:
Yarım saat sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan baklalar ince ince doğranır
bir kaba konur
sırayla ince ince doğranmış et , buğday yarması , yağı rendelenmiş soğanlar, nane, reyhan biberleri, tuzu ince kıyılmış maydonozu hepsi karıştırılır
1
5 su bardağı suyla salça sulandırılır
içine karıştırılır
Bunların hepsi çiğ olarak yapılır
Birbirine karıştırılan malzemeler yapraklara sarılarak bir tencereye konur
bir saat pişirilerek servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul