06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Et Sarması
fransız usulü et sarması - sebzeli sarma nasıl yapılır - et sarması tarifi - biftek sarmasıMalMalzemeler:
8 sığır bifteği (her biri 5X6 cm boyutlarında, 0,5 sm kalınlığında hazırlanmış)
2 çorba kaşığı rafine yağ
2 soğan (ince doğranmış)
2 havuç (rendelenmiş)
1+1/4 su bardağı et suyu
500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Harcı:
200 gr yağsız dana kıyması
1 küçük soğan (ince doğranmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
30 gr (1/3 su bardağı) bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
6 yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
Tarifi:
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız
Harcı hazırlamak için kıymayı, soğanı, tereyağı, ekmek içini, maydanozu, limon kabuğu rendesini ve kıyılmış yeşil zeytinleri bir kasede karıştırınız Yumurtayı katıp tuz ve biberi ektikten sonra iyice karıştırarak bifteklerin üstüne eşit miktarlarda koyunuz Biftekleri rulo yapıp sicimle bağlayınız Bir tencerede 2 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırıp rulo biftekleri hafifçe kızartınız
Kızarmış biftekleri bir delikli kepçeyle tencereden alıp, sıcak olarak saklayınız Tencereye soğanı, havucu koyup soğan iyice pembeleşinceye kadar kızartınız Et suyunu, domatesi, sarımsağı ve defne yaprağını ekleyip kaynatınız
Tencereyi ateşten alınız İçine kızarmış rulo biftekleri koyup tencerenin ağzını sıkıca örterek 1,5 saat fırında pişiriniz
Rulo biftekleri delikli kepçeyle tencereden alıp derince bir servis kabında sıcak olarak saklayınız
Tencerede kalan suyu bir süzgeçle bir başka kaba süzünüz Bu arada tahta bir kaşığın sırtıyle sebzeleri ezerek, özlü sularının mümkün olduğu kadar ötaki kaba geçmesini sağlayıınz (Süzgeçte kalan posayı atınız ) Elde ettiğiniz bu sosu rulo bifteklerin üstüne döküp kıyılmış maydanozu serperek servis ediniz
Not: Sebzeli et sarması klasik bir Fransız yemeğidir Önceden hazırlayıp, servisten hemen önce fırında ısıtabileceğiniz sebzeli et sarmalarınızı, sote patates ve tereyağlı taze fasulye ile servis edebilirsiniz
alıntı
|
|
|