Konu
:
Zeytinyağlı Lahana Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Lahana Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Lahana Sarma
zeytinyağlı yemek tarifleri - lahana sarması tarifi
Zeytinyağlı lahana sarma malzemeleri
1 orta boy beyaz lahana
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolma baharı
2 kesme şeker
Tuz
karabiber
Zeytinyağlı lahana sarma hazırlanışı
Lahananın yapraklarını temizleyip yıkayın
Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın
Lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzgece alın
Soğanları kıyın
Pirinci yıkayıp süzün
Zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleştirin
Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dolma baharı, tuz,
karabiber ve şekeri ilave edip kavurun
1 bardak sıcak su ekleyin,suyunu çekinceye kadar pişirin
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın
Lahana yapraklarını tek tek açın
Uç kısımlarına iç malzemeden paylaştırıp
kenarlarını kıvırın ve sıkıca sarın
Lahana sarmalarını tencereye dizip bir bardak sıcak su ilave edin
Kısık ateşte 20 dakika pişirin
Ilınınca taze nane yaprakları
ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul