Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Lahana Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Lahana Sarma



zeytinyağlı yemek tarifleri - lahana sarması tarifi

Zeytinyağlı lahana sarma malzemeleri


1 orta boy beyaz lahana


2 soğan


1 su bardağı zeytinyağı


2 su bardağı pirinç


1 kahve fincanı kuşüzümü


2 çorba kaşığı dolmalık fıstık


1 çorba kaşığı dolma baharı


2 kesme şeker


Tuz


karabiber

Zeytinyağlı lahana sarma hazırlanışı


Lahananın yapraklarını temizleyip yıkayın

Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın

Lahana yapraklarını yumuşayıncaya kadar haşlayın

Süzgece alınSoğanları kıyınPirinci yıkayıp süzün


Zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleştirin


Pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, dolma baharı, tuz,

karabiber ve şekeri ilave edip kavurun

1 bardak sıcak su ekleyin,suyunu çekinceye kadar pişirin

Ocaktan alıp ılınmaya bırakın


Lahana yapraklarını tek tek açın

Uç kısımlarına iç malzemeden paylaştırıp

kenarlarını kıvırın ve sıkıca sarın


Lahana sarmalarını tencereye dizip bir bardak sıcak su ilave edin

Kısık ateşte 20 dakika pişirin

Ilınınca taze nane yaprakları

ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla