Konu
:
Uşak Etli Biber Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Uşak Etli Biber Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Uşak Etli Biber Dolması
Uşak Etli Biber Dolması Tarifi - Uşak Etli Biber Dolması Yapılışı - Etli Biber Dolması
MALZEME LİSTESİ
7-9 adet kırmızı uzun tarhana biber (Patlıcan, kabak ya da lahanada kullanabilirsiniz)
İçinin malzemesi için;
250 gr orta yağlı kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç (iri bulgur da kullanabilirsiniz)
2-3 adet orta boy kuru soğan (2-3 adet taze yeşil soğan da kullanabilirsiniz)
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
karabiber
1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Uzun dolmalık biber de denen kırmızı tarhana biberlerin saplarını diplerinden ayırmadan, kapak gibi kesin
Tohumlarını ayııklayın ve yıkayıp süzün
Kimi yörelerde biber, zarından ayrılıncaya kadar haşlanır ve kabuğu soyulur
Kimi yörelerde ise haşlanmadan çiğ olarak kullanılır
İçini hazırlamak için; kıyma, zeytinyağı ve yemeklik incecik doğradığınız soğanları geniş bir tavaya aktarın
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-7 dakika kadar kavurun
Tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın
İncecik kıydığınız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın
Soğuyan dolma harcını biberlerin içine doldurun
Dolmaları geniş bir tencereye yatırarak yan yana ve üst üste dizin
Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirip porselen tabak kapatın
Tencerenin kapağını kapatın dolmayı kısık ateşte pişirin
Sıcak sıcak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul