Yalnız Mesajı Göster

Etli Şalgam Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Şalgam Dolması



MALZEMELER

Sogan 2 orta boy 150 gram

Maydanoz 1/2 demet 30 gram

Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram

Kiyma (orta yagli) 1 1/2 su bardagi 250 gram

Salça 1 yemek kasigi 10 gram

Tuz 2 tatli kasigi 12 gram

Kara biber 1/2 tatli kasigi 1 gram

Kirmizi biber 1/2 tatli kasigi 1 gram

Nane 2 yemek kasigi 26 gram

Su 2 su bardagi 400 gram

Margarin 1 yemek kasigi 10 gram

YAPILIŞI


Sebzeleri yika Sogani soy, yika, ince ince dogra Maydanozu yika, ayikla,

ince ince kiy Pirinci yika, süz Sogan, maydanoz, pirinç, kiyma, salça, 1

tatli kasigi tuz, baharat, nane, 1/4 su bardagi su ve yag ile iyice karistir

Salgamlarin kabugunu soy, içlerini kenar kalinligi 3-4 milimetre kalacak

sekilde oy ve hazirlanan içle doldur Tencereye, açik kisimlari üste gelecek

sekilde diz

Kalan suyu ve tuzu koy Salgam ve pirinçler yumusayincaya degin,

yaklasik 50 dakika pisir

Alıntı Yaparak Cevapla