Konu
:
Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye
Yalnız Mesajı Göster
Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye
Malzemeler :
250 gr kuru fasulye
500 gr kemikli parça et
1 kahve fincanı su
1 soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 arnavutbiberi
Tuz
Sarma için:
250 gr salamura asma yaprağı
250 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
1 soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Hazırlanışı :
* Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın
Suyunu değiştirip tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın
Süzüp soğuk suda bekletin
Soğanı soyup rendeleyin
Arnavutbiberi temizleyip 2-3 parçaya kesin
Asma yaprağını ara sıra suyunu değiştirip 3-4 saat suda bekletin
* Etleri tencereye alıp 1 kahve fincanı zeytinyağı ekleyin
Suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
1 kahve fincanı su ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin
* Salçayı 1 kaşık suyla ezin
Soğan, salça, arnavutbiberi, tuz ve fasulyeyi ete ilave edip karıştırın
Fasulyelerin üzerini geçecek kadar su ilave edin
Kapağını kapatıp kaynamaya bırakın
Su kaynayınca ocağı kısıp pişirin
*Yaprakları sudan çıkarıp hafif haşlayın ve süzün
Soğanı soyup rendeleyin
Pirinci yıkayıp süzün
Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın
Zeytinyağından 2 kaşık kadarını ayırın
Bir kapta kıyma, soğan, pirinç, tuz, dereotu, maydanoz ve kalan zeytinyağını karıştırın
Yaprağın sap kısımlarını koparıp ortasına 1 kaşık iç malzemesi yayın
İki yanını kapatıp sarın
Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün
* Tencerenin tabanına asma yaprağı yerleştirin
Sarmaları boşluk bırakmayacak şekilde tencereye dizin
Sarmaların üzerine etli kuru fasulyeyi ekleyin
Su seviyesi sarmaların hizasında değilse bir miktar su ilave edin
Üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın
Kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin
Tencereyi ocaktan alıp limon suyu ve kalan zeytinyağını gezdirin
Kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirin
Servis tabağına alıp sıcak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul