Yalnız Mesajı Göster

Soganli Tavuk Dolmasi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soganli Tavuk Dolmasi



Malzeme:


1 orta boy tavuk

yarım kilo soğan

karabiber

kırmızı biber

tuz

kekik
Pilavı:

2 kaşık tereyağı

3 su bardağı pirinç

5 su bardağı su (tavuk suyu)

Yapılışı:


Tavuk ateş üstünde tütsülenir İçi iyice yıkandıktan sonra soğan piyaz şeklinde doğranır Tuz, kırmızı biber, karabiberle iyice ovulur Tavuğun içine doldurulur Ağız kısmı iyice dikilir 6 bardak suyun içinde haşlamaya bırakılır, iyice piştikten sonra tavuk suyun içinden çıkartılır

Pilavın pişirilmesi: Ayıklanmış pirinci sıcak suya yatırıp 15 dakika bekletilir Soğuk suda birkaç kere yıkadıktan sonra süzülür Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinç ve tuz, suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir

Büyük bir servis tabağına pilav konarak üstüne soğanlı tavuk yerleştirilir, üstüne kekik ekilir

Alıntı Yaparak Cevapla