Konu
:
Soganli Tavuk Dolmasi
Yalnız Mesajı Göster
Soganli Tavuk Dolmasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soganli Tavuk Dolmasi
Malzeme:
1 orta boy tavuk
yarım kilo soğan
karabiber
kırmızı biber
tuz
kekik
Pilavı:
2 kaşık tereyağı
3 su bardağı pirinç
5 su bardağı su (tavuk suyu)
Yapılışı:
Tavuk ateş üstünde tütsülenir
İçi iyice yıkandıktan sonra soğan piyaz şeklinde doğranır
Tuz, kırmızı biber, karabiberle iyice ovulur
Tavuğun içine doldurulur
Ağız kısmı iyice dikilir
6 bardak suyun içinde haşlamaya bırakılır, iyice piştikten sonra tavuk suyun içinden çıkartılır
Pilavın pişirilmesi: Ayıklanmış pirinci sıcak suya yatırıp 15 dakika bekletilir
Soğuk suda birkaç kere yıkadıktan sonra süzülür
Tencerede tereyağ kızdırılıp pirinç ve tuz, suyu ilave edilerek kısık ateşte pişirilir
Büyük bir servis tabağına pilav konarak üstüne soğanlı tavuk yerleştirilir, üstüne kekik ekilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul