Konu
:
Yaprak Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Yaprak Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yaprak Dolması
Yaprak Dolması Tarifi - Yaprak Dolması Nasıl Yapılır - Yaprak Dolması Malzemeleri
MALZEMELER:
• 1,5 su bardağı zeytinyağı
• 5 bardak soğan (mikserde rendeliyorsun)
• 1 su bardağı ve biraz daha pirinç (yıkanacak pirinç)
• Yarım su bardağı ve fazla limon suyu
• 1,5 çorba kaşığı nane
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 demet dereotu (küçük küçük kesilecek)
• 1,5 tatlı kaşığı tuz
• 1,5 kaşık tatlı şeker
• 300 gr dolmalık yaprak (kaynatılacak)
HAZIRLANIŞI:
Önce biraz su ile soğanı pişir içine tuz, şeker karabiber, kat pembeleşince ocaktan indir ve soğanları içine yağı, limonu pirinci ve geri kalan malzemeleri kat ve soğumaya bırakın
Sonra dolmaları sarmaya başlıyorsun
Tencereye dolmaları dizdikten sonra tencereden kalan suyu içine ilave ediyorsun sonra bir tabakla tencereyi örtüyor üstüne 1,5 bardak su döküyorsun ve 45 dakika pişiriyorsun (suyunu çekene kadar) soğuduktan sonra tencereden dolmaları çıkarıp afiyetle yiyorsunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul