Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması



Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması Tarifi - Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması Nasıl Yapılır - Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması Malzemeleri


Arpacık Soğan Ve Mantar Soslu Piliç But Dolması


800 gr piliç but

80 gr arpacık soğan

70 gr kültür mantarı

2 dal rozmari

bir tutam tuz

bir tutam beyaz biber

60 gr ayçiçek yağı

tavuk suyu

İç pilav:

400 gr pirinç

60 gr kuş üzümü

80 gr iç fıstık

200 gr kuru soğan

2 diş sarımsak

15 gr tarçın

20 gr yenibahar

15 gr karabiber

15 gr kimyon

bir tutam tuz

200 gr et suyu


Temizlenip ayıklanmış piliç butumuzu parçalamadan açıyoruz Tuz ve beyaz biberle tatlandırıyoruz Pirinçlerimizi en az üç kere soğuk suda yıkıyoruz; yarım saat ılık suda beklettikten sonra süzülmesi için süzgece bırakıyoruz Bir tencerede, bir miktar yağ ilave ederek, iç fıstıklarımızı, orta ateşte, sararıncaya kadar kavuruyoruz Yemeklik doğranmış kuru soğanlarımızı da ilave ederek sarımsakla birlikte kavurmaya devam ediyoruz

Bu arada, kuş üzümlerimizi de ılık suya ıslatmayı unutmuyoruz Tabiî ki soğanlarımızla birlikte kavrulmuş fıstıkların içine, süzdürülmüş pirinçlerimizi de ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz 5 dakika daha kavurduktan sonra geri kalan malzemelerimizi koyuyoruz Islattığımız, süzdürdüğümüz kuş üzümlerimizi ve baharatlarımızı da karıştırdıktan sonra, kaynamakta olan tavuk suyumuzu ilave ediyoruz Pilavımızı, tenceremizin kapağını kapatarak, kısık ateşte, 5 dakika demlemeye bırakıyoruz

Açılmış piliç butlarımızın içine iç pilavımızdan alabildiği kadar koyarak rulo yapar gibi sarıyoruz Sarılmış butları tepsiye koyarak 190 C fırında 30 dakika pişiriyoruz

Bu arada bir tavada bir miktar yağ ilavesiyle arpacık soğanlarımızı soteliyoruz Ardından slice (dilim halinde) doğranmış mantarlarımızı ve defne yaprağını da ilave ederek bütün malzemeyi soteliyoruz Malzemenin içine et suyumuzu ilave ediyoruz Zamanımızı iyi ayarlayarak, sosumuz hazır hale gelmek üzereyken, pişmiş olan tavuklarımızı fırından çıkarıyoruz Bir servis tabağına, rulo tavuklarımızı dilimler halinde keserek koyuyoruz Taze Rozamari ile kaynamakta olan arpacık soğanlı mantar sosumuzu üzerine gezdirerek servise hazır hale getiriyoruz


Not: Pirinçlerimizi suda bekletmeden önce en az üç kere soğuk suda yıkıyoruz Bunun sebebi nişastasını

Alıntı Yaparak Cevapla