Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Pazı Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Pazı Dolması



Malzemeler :


350 grTaze kaymak-

1 demet pazı-

1 bardak pilavlık bulgur-

1 ad kuru soğan-

yarım bardak iri dövülmüş file badem-

2 çorba kaşığı kuru reyhan-

tuz -karabiber

Yapılışı :


Pazı yaprakları yıkanırDamarları ayıklanırSıcak suya batırılıp çıkarılmak suretiyle haşlanırDiğer taraftan 1 bardak pilavlık bulgur üzerine 1 bardak sıcak su dökülerek ağzı kapatılır 15 dakika demlenirSonra içerisine 200 gr taze kaymak 2 çorba kaşığı kuru reyhan 1 ad kuru soğan rendesi tuz karabiber ve file bademler eklenerek iyice yoğrulurPazı yaprakları ile ufak ufak sarılırFırına girebilecek bir pyrex e dizilirÜzerine 1 bardak sıcak su gezdirilir ve kalan 150 gr taze kaymak ufak ufak serpiştirilirAğzı folyoyla kapalı olarak 20 dakika 180 derecede fırında pişirilirAFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla