Konu
:
Kaymaklı Pazı Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Pazı Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Pazı Dolması
Malzemeler :
350 gr
Taze kaymak-
1 demet pazı-
1 bardak pilavlık bulgur-
1 ad kuru soğan-
yarım bardak iri dövülmüş file badem-
2 çorba kaşığı kuru reyhan-
tuz -karabiber
Yapılışı :
Pazı yaprakları yıkanır
Damarları ayıklanır
Sıcak suya batırılıp çıkarılmak suretiyle haşlanır
Diğer taraftan 1 bardak pilavlık bulgur üzerine 1 bardak sıcak su dökülerek ağzı kapatılır 15 dakika demlenir
Sonra içerisine 200 gr taze kaymak 2 çorba kaşığı kuru reyhan 1 ad kuru soğan rendesi tuz karabiber ve file bademler eklenerek iyice yoğrulur
Pazı yaprakları ile ufak ufak sarılır
Fırına girebilecek bir pyrex e dizilir
Üzerine 1 bardak sıcak su gezdirilir ve kalan 150 gr taze kaymak ufak ufak serpiştirilir
Ağzı folyoyla kapalı olarak 20 dakika 180 derecede fırında pişirilir
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul