Konu
:
Fırında Bulgar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Bulgar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Bulgar Dolması
bulgar usulü dolma - fırında biber dolması - biber dolması nasıl yapılırMalzemeler:
1 kg dolmalık yeşil biber
2 su bardağı pirinç
5 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kg domates
1/2 demet taze nane, maydanoz
1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Tarifi:
Biberlerin saplarını çıkarıp çekirdeklerini ayıklayın
Domatesi rendeleyin, soğanları yemeklik doğrayın
Sıvıyağı geniş bir tencerede kızdırıp soğanları 7-8 dakika kavurun
Yıkadığınız pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar, 5 dakika kavurun
Üzerine 1 yemek kaşığı salçayı ve rendelediğiniz domatesin yarısını ekleyin
2-3 dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı suyu, tuz,karabiber, incecik kıyılmış maydanoz ve naneyi ilave edin
Kısık ateşte, pirinç suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın
Ilık hale gelmesini bekleyin
Biberleri iç harcıyla doldurup tepsiye ağız kısımları yukarı bakacak şekilde dizin
Üzerine rendelenmiş domatesin kalanını aktarıp yeteri kadar tuz ve 4 yemek kaşığı sıvıyağı koyun
Biberlerin tam üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip önceden ısıtarak 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 35-40 dakika pişirin
İster ılık ister soğuk olarak servise sunun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul