06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lahana Sarması

Malzemeler• 2 su bardağı pirinç
• Orta boy lahana
• 1 bardak zeytinyağı
• 1 kaşık salça
• 7 soğan
• 1 çorba kaşığı çam fıstığı
• 1 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1/2 bardak su
• Tuz, biber, yenibahar
• 5 bardak su
• 1 limon
• Tuz
Yapılışı1- İnce doğranmış soğan ile yağ sarartılır Pirinç koyup 5 dakika kavrulup, tuz, biber, su ilave edilerek pişirilir Şeker, yenibahar, salça, çam fıstığı, kuş üzümü katılarak karıştırılır
2- Lahananın göbek kısmı oyularak çıkarılır 5 bardak su alan tencereye oturttuktan sonra haşlanır El büyüklüğünde parçalara bölünüp sarılacak hale getirilir Kalın kısımları tencerenin içine yerleştirilir, lahananın baş tarafına iç koyarak sarılır
3- Dolmalar tencereye dizilir Tencereye su ilave edilip pişirilir İstenirse limon eklenir
Afiyet olsun 
|
|
|