06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğan Sarması
soğan sarması nasıl yapılır - soğan sarmasının tarifiMalzemeler:
6 adet iri kuru soğan
İçi için:
300 gr orta yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı su
Yarım çorba kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
2 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
İlk işlem olarak soğanlar soyulur Boyuna, yarısına kadar kesik atılır
Tencereye 3 su bardağı kadar su konur, az tuz eklenir Kaynayınca soğanlar atılır Yarım yumuşayana kadar haşlanır ( Soğanlar 2 etapta haşlanabilir )
Bu arada soğan, maydanoz ve dereotu ince kıyılır Çukur bir kaba aktarılır
Üzerine yıkanmış pirinç, biber salçası, kıyma, kuru nane, karabiber, ayçiçek yağı, su ve tuz eklenir Pirinçler kırılmayacak şekilde karıştırılır
Haşlanmış soğanlar kat kat ayrılır Büyük olanlar ikiye bölünebilir
Soğan katının uç kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç konur Bombesinden faydalanarak sarılır Tencereye sıralanır (3 sıra sarma üst üste konabilir )
Soğanın haşlandığı su 2 su bardağına tamamlanır Üzerine salça, sıvıyağ ve tuz eklenir, karıştırılır Sarmaların üzerine gezdirilir Kapak kapatılır
Tencere önce orta ateşe yerleştirlir Kaynayınca ateş kısılır 20 dakika daha pişirilir
Sıcak olarak sevise sunulur
Not: Soğanın sarılamayacak kadar orta küçük kısımları da sarmaların yanına konabilir ya da başka yemeklerin yapımında kullanılabilir
alıntı
|
|
|