Yalnız Mesajı Göster

Karalahana Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karalahana Sarması



sarma tarifleri - karalahan sarması nasıl pişirilir


Karalahana sarması malzemeleri


1 kg karalahana


1 tatlı kaşığı tuz


Yarım çay bardağı zeytinyağı


15 su bardağı pirinç


3 soğan


250 gr kıyma


1 yemek kaşığı kuru nane


Karabiber


Kırmızı pulbiber


Kimyon


Tuz


1 yemek kaşığı domates salçası


1 su bardağı ince doğranmış maydanoz


1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için


1 su bardağı yoğurt


1 diş sarımsak


1 yemek kaşığı salça


15 gr tereyağı



Karalahana sarması hazırlanışı


Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu

suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın

Süzerek soğumaya bırakın


Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın

Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz

ve baharatları ekleyip karıştırın


Harçtan yaprakların içine doldurup sarın

Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip,

dolmaları tencereye dizin

En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte

bir tabak kapatın ve dolmaların

hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin

Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın

Yumuşayıncaya kadar pişirin


Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun

Dolmaları tabağa alın Üzerine sarımsaklı yoğurt

ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla