Konu
:
Karalahana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Karalahana Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karalahana Sarması
sarma tarifleri - karalahan sarması nasıl pişirilir
Karalahana sarması malzemeleri
1 kg karalahana
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1
5 su bardağı pirinç
3 soğan
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı kuru nane
Karabiber
Kırmızı pulbiber
Kimyon
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
15 gr tereyağı
Karalahana sarması hazırlanışı
Karalahanaları yıkayıp kaynayan tuzlu
suya atın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
Süzerek soğumaya bırakın
Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştırın
Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz
ve baharatları ekleyip karıştırın
Harçtan yaprakların içine doldurup sarın
Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip,
dolmaları tencereye dizin
En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte
bir tabak kapatın ve dolmaların
hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın
Yumuşayıncaya kadar pişirin
Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun
Dolmaları tabağa alın
Üzerine sarımsaklı yoğurt
ve salçalı sos gezdirdikten sonra sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul