Konu
:
Pirinçli Elma Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli Elma Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli Elma Dolması
Niğde Mutfağından – Pirinçli Elma Dolması - Pirinçli Elma Dolması Malzemeleri - Pirinçli Elma Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler:
8 adet orta boy Niğde elması,
1 çay bardağı pirinç,
½ çay bardağı kıyma,
1 kaşık yağ,
5 kaşık toz şeker,
tuz
Yapılışı:
Elmaların kabukları soyulur
Şekilleri bozulmadan sap kısmından başlanarak elmalar parçalanmadan oyulur
Elmalar kararmasın diye limonlu suya konur
Ayrı bir kapta yıkanmış pirinç, kıyma, yağ ve tuz harmanlanır
Çay kaşığı yardımı ile elmaların oyuk kısmına dikkatlice doldurulur
Kuşaneye dizilir
Üstüne toz şeker serpilerek suyu ayarlanır
Pirinçler açılıncaya kadar kısık ateşte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul