Yalnız Mesajı Göster

Erikli Bulgurlu Pazı Sarması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erikli Bulgurlu Pazı Sarması



Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi - Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Malzemeleri
Erikli Bulgurlu Pazı Sarması


MALZEMELER

2 demet pazi

2 su bardagi bulgur

1 adet sogan

1 dis sarimsak

1 yemek kasigi salça

1 su bardagi zeytinyagi

nar eksisi veya limon

10 - 15 adet yesil erik

1/2 kg Yogurt

tuz, karabiber


YAPILIŞ TARİFİ

Pazilarin yapraklarini kaynar suya çok az batirin sonra soguk suya alin

Biraz beklettikten sonra sudan çikartin Diger tarafta bulguru çok az su ile

islatin Kuru sogani küp seklinde dograyin Sarimsak, 1 kasik biber salçasi,

tuz, karabiber ve zeytinyagi ile birlikte yogurun Sonra pazilari sararak

tencereye dizin ve erikleri koyun Nar eksisi veya limonu ekleyerek üzerini

geçecek kadar sicak su ilave edip 20 dakika pisirin Üzerine yogurt

dökerek servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla