Konu
:
Erikli Bulgurlu Pazı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Bulgurlu Pazı Sarması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Bulgurlu Pazı Sarması
Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi - Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Nasıl Yapılır - Erikli Bulgurlu Pazı Sarması Malzemeleri
Erikli Bulgurlu Pazı Sarması
MALZEMELER
2 demet pazi
2 su bardagi bulgur
1 adet sogan
1 dis sarimsak
1 yemek kasigi salça
1 su bardagi zeytinyagi
nar eksisi veya limon
10 - 15 adet yesil erik
1/2 kg Yogurt
tuz, karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Pazilarin yapraklarini kaynar suya çok az batirin sonra soguk suya alin
Biraz beklettikten sonra sudan çikartin
Diger tarafta bulguru çok az su ile
islatin
Kuru sogani küp seklinde dograyin
Sarimsak, 1 kasik biber salçasi,
tuz, karabiber ve zeytinyagi ile birlikte yogurun
Sonra pazilari sararak
tencereye dizin ve erikleri koyun
Nar eksisi veya limonu ekleyerek üzerini
geçecek kadar sicak su ilave edip 20 dakika pisirin
Üzerine yogurt
dökerek servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul