Konu: Çiğ Sarma
Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Sarma



Çiğ Sarma Tarifi - Çiğ Sarma Nasıl Yapılır - Çiğ Sarma Malzemeleri



ÇİĞ SARMA TARİFİ


3 fincan pirinç

6 adet soğan

3 demet taze soğan

2 bardak sıvıyağ

1 kaşık tozşeker

1 demet taze nane

3 demet dereotu

250 gram yaprak

karabiber

tuz

Yapılışı Pirinci tuzlu sıcak su içinde bir saat bekletin içine tuzla acısı alınmış ince kesilmiş kuru ve taze soğan katın Tuz, karabiber, nane, dereotu, bir kaşık şeker ve bir bardak sıvıyağı da katın Sarma içi hazırdır


Yaprak taze olmalıdır Tuzlu, sıcak su ile haşlanan yaprakların sapını koparın, içten biraz alıp yaprakları güzelce sarın Tencerenin dibine 5-6 yaprak konduktan sonra sarmaları muntazam bir şekilde sıralayın Üzerine bir bardak sıvıyağ koyduktan sonra 1 saat kadar pişirin Soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla