Konu
:
Çiğ Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Çiğ Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çiğ Sarma
Çiğ Sarma Tarifi - Çiğ Sarma Nasıl Yapılır - Çiğ Sarma Malzemeleri
ÇİĞ SARMA TARİFİ
3 fincan pirinç
6 adet soğan
3 demet taze soğan
2 bardak sıvıyağ
1 kaşık tozşeker
1 demet taze nane
3 demet dereotu
250 gram yaprak
karabiber
tuz
Yapılışı Pirinci tuzlu sıcak su içinde bir saat bekletin
içine tuzla acısı alınmış ince kesilmiş kuru ve taze soğan katın
Tuz, karabiber, nane, dereotu, bir kaşık şeker ve bir bardak sıvıyağı da katın
Sarma içi hazırdır
Yaprak taze olmalıdır
Tuzlu, sıcak su ile haşlanan yaprakların sapını koparın, içten biraz alıp yaprakları güzelce sarın
Tencerenin dibine 5-6 yaprak konduktan sonra sarmaları muntazam bir şekilde sıralayın
Üzerine bir bardak sıvıyağ koyduktan sonra 1 saat kadar pişirin
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul