Yalnız Mesajı Göster

Urfa Usülü Yaprak Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Urfa Usülü Yaprak Sarma



1 kg salamura yaprak [yaz ın taze yaprakta kullanabilirsiniz]500 gr yarma bulgur

2 yemek kaşığı d salçası

1buçuk su bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tarçın

1 çay bardağı pul biber

2 sivri biber

2 orta boy ksoğan

3 domates

2 yemek kaşığı summak

isteğe göre tuz



malzemeleri birbirine karıştırın yapraklara istediğiniz büyüklükte sarın tencereye dizin dağılmamaları için üzerine porselen yemek tabağını kapat 6 bardak su 1 tutam tuz ve 2yemek kaşığı nar ekşisi koyup önce hızlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişir afiyetle yiyebilirsinizisterseniz 1 baş sarımısağı dövüp tereyağda azıcık pul biberle kızdırıp üzerine dökün böylede deneyip sevebilirsinizsadece yoğurtla servis yapabilirsinizafiyet olsun notgenelde urfa yemeklerine nar ekşisi ve tarçın tat verir buda benden size ufak tüyo allah hepimize sağlık iman kuran ve birlik versinhayırlı seneler nejla muratoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla