Konu
:
Urfa Usülü Yaprak Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Urfa Usülü Yaprak Sarma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Urfa Usülü Yaprak Sarma
1 kg salamura yaprak [yaz ın taze yaprakta kullanabilirsiniz
]500 gr yarma bulgur
2 yemek kaşığı d salçası
1
buçuk su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı pul biber
2 sivri biber
2 orta boy k
soğan
3 domates
2 yemek kaşığı summak
isteğe göre tuz
malzemeleri birbirine karıştırın yapraklara istediğiniz büyüklükte sarın tencereye dizin dağılmamaları için üzerine porselen yemek tabağını kapat 6 bardak su 1 tutam tuz ve 2yemek kaşığı nar ekşisi koyup önce hızlı sonra kısık ateşte 45 dakika pişir
afiyetle yiyebilirsiniz
isterseniz 1 baş sarımısağı dövüp tereyağda azıcık pul biberle kızdırıp üzerine dökün böylede deneyip sevebilirsiniz
sadece yoğurtla servis yapabilirsiniz
afiyet olsun
not
genelde urfa yemeklerine nar ekşisi ve tarçın tat verir buda benden size ufak tüyo
allah hepimize sağlık iman kuran ve birlik versin
hayırlı seneler nejla muratoğlu
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul