Konu
:
Terbiyeli Marul Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Terbiyeli Marul Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Terbiyeli Marul Dolması
Terbiyeli Marul Dolması tarifi - Terbiyeli Marul Dolması yapilisi
Malzemesi:
200 gr
kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz
Tarifi:
• Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın
• Sert kısımlarını kesin
• Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun
• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın
• İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın
• Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun
• Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın
• Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin
• Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın
• 20 dakika pişirin
• Limon suyuyla yumurtayı çırpın
• Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul