Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Marul Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Marul Dolması



Terbiyeli Marul Dolması tarifi - Terbiyeli Marul Dolması yapilisi

Malzemesi:

200 gr kıyma 30 adet marul yaprağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı margarin 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu 1 adet yumurtanın sarısı Tuz

Tarifi:

• Marul yapraklarını kaynayan suya batırıp çıkarın

• Sert kısımlarını kesin

• Yapraklar avuç içi büyüklüğünde olsun

• Soğanları tavla zarı formunda doğrayın, karabiber ve tuzla yumuşatın

• İçine kıyma, yıkanmış pirinç, kıyılmış dereotunu karıştırıp, margarini de ilave ederek içi hazırlayın

• Marul yapraklarının parlak kısmı tezgaha gelecek şekilde koyun

• Dolma içinden koyup, kenarları içe kıvırıp, dolma sarar gibi sarın

• Tencereye dizip, 2 bardak sıcak su ilave edin

• Üzerine ağırlık yapması için tabak kapatın

• 20 dakika pişirin

• Limon suyuyla yumurtayı çırpın

• Dolmaların üzerine döküp tekrar 15 dakika kaynatıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla