Konu
:
Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adana Usulü Kuru Patlıcan Dolması
ADANA USULÜ KURU PATLICAN DOLMASI
Malzemeler
20 Adet kuru patlıcan 1 Su bardağı pirinç 200 gr kıyma 1 Su bardağı haşlanmış nohut 3 Domates 1 Çay bardağı sıvı yağ 1 Yemek kaşığı domates salçası veya biber salçası 4 Yemek kaşığı nar ekşisi 1 Çay kaşığı karabiber, kırmızı pul biber 1 Tatlı kaşığı kuru Nane 2 Su bardağı su 1 Baş sarımsak
Yapılışı
Kuru patlıcanları yıkayın ve ılık suda en az 1 saat bekletin
Suyunu süzüp tekrar yıkayın ve bir tencerede patlıcanları 10,15 dakika daha haşlayın
Haşlanan patlıcanların suyunu süzüp çıkarın
Bir kaba kıyma, pirinç, kabukları soyulup küçük doğranmış domatesleri, salçayı nar ekşisini , sıvı yağı kıyılmış sarımsağı, baharatını tuzunu ve nohutunu ilave edip hepsini birlikte harmanlayın
Hazırladığını içle dolmaları doldurun ve üst kısımları yukarıya gelecek şekilde tencereye dizin
Üzerine 2 su bardağı suyunu ekleyin ve dilerseniz bir porselen kapak kapatıp pişirin
Ben çok kısık ateşte porselen kapak kapatmadan pişirdim
Böylelikle şekillerini muhafaza etmiş oldular
Afiyet olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul