Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Lahana Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Lahana Dolması



Kestaneli Lahana Dolması tarifi - Kestaneli Lahana Dolması yapilisi

Malzemesi:

1 adet orta boy lahana

1 bardak kestane içi

6 adet kuru soğan

1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu

3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz

Tarifi:

• Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın

• Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın

• Yaprakları uzun şeritler halinde kesin

• Elinizin içi kadar parçalar yapın

• Kenarda bekletin

• Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin

• Pirinçleri içine atın 10-15 dakika karıştırarak, kavurun

• Ocağın altını kısın İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin

• Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin

• Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın

• Bir kaşık dolusu harcı içine koyun

• Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin

• Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin

• Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın 1 bardak su ilave edin

• Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın

• Soğuduktan sonra yaprakları atın

• Dolmaları servis tabağına dizin

Alıntı Yaparak Cevapla