06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Lahana Dolması
Kestaneli Lahana Dolması tarifi - Kestaneli Lahana Dolması yapilisi

Malzemesi:
1 adet orta boy lahana
1 bardak kestane içi
6 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu
3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz
Tarifi:
• Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın
• Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın
• Yaprakları uzun şeritler halinde kesin
• Elinizin içi kadar parçalar yapın
• Kenarda bekletin
• Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin
• Pirinçleri içine atın 10-15 dakika karıştırarak, kavurun
• Ocağın altını kısın İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin
• Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin
• Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın
• Bir kaşık dolusu harcı içine koyun
• Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin
• Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin
• Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın 1 bardak su ilave edin
• Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın
• Soğuduktan sonra yaprakları atın
• Dolmaları servis tabağına dizin
|
|
|