Yalnız Mesajı Göster

Etli Sebze Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Sebze Dolması



Etli Sebze Dolması Tarifi - Etli Sebze Dolması Nasıl Yapılır - Etli Sebze Dolması Malzemeleri


İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (ince kıyılmış)

2 adet orta boy patlıcan (enine 2`ye kesilmiş)

2 adet orta boy kabak (enine 2`ye kesilmiş)

3 adet orta boy domates

500 gr dolmalık biber

50 gr nohut (ıslatılmış)

300 ml su

3 çorba kaşığı tereyağı

3 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)

75 gr pirinç (yıkanmış)

2 demet maydanoz

(yapraklanmış, ince kıyılmış)

1,5 tatlı kaşığı zerdeçal

Tuz, tane karabider (arzu edilen miktarda, dövülmüş)


Tarif:

• Patlıcanları, düz bir zeminde hafifçe bastırarak ezip, içlerini yumuşatın Dikkatlice içlerini boşaltıp, ayırın Kenarlarına hafifçe tuz serpip, 10-15 dak dinlendirin ve iyice yıkayıp, ters çevirerek süzün Patlıcan içlerini ince kıyın

• Keskin kenarlı bir tatlı kaşığı ile kabakların içlerini dikkatlice boşaltın

• Domateslerin 4 tanesinin üzerlerinden 05 cm kalınlığında kapak kesip, içlerini dikkatlice boşaltarak ayırın Çıkardığınız içleri ince kıyın Kalan domatesleri dolmaların üzerine kapak olacak şekilde iri doğrayın

• Dolmalık biberlerin sap kısmından içeri doğru hafifçe bastırarak veya sap kısmının etrafını keserek tohumlu kısmını çıkarın

• Nohutların süzün Üzerlerine çıkıncaya kadar su koyup, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 30-35 dak pişirin

• Nohutları süzüp, kağıt havlu üzerine alın ve kabuklarını temizleyin

• Etlere suyun yarısını ekleyip, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin Gerekirse biraz daha su ekleyin Pişince süzüp, suyunu ayırın

• Tereyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak soteleyin

• Karıştırmaya devam ederek sırasıyla, etleri katıp 3-4 dak, patlıcan içlerini ilave edip, 3-4 dak, domates içlerini ekleyip, 5 dak pişirin

• Etli karışıma, nohut, pirinç ve maydanozu ekleyip, 1-2 kez karıştırın Tuz, karabiber ve 1 tatlı kaşığı zerdeçal serpip, tekrar iyice karıştırın

• Kalan zerdaçal ile arzu edilen miktada tuz ve karabiberi iyice karıştırın Karışımdan çok az miktarda patlıcan ve kabakların içlerine serpip, parmak uçlarınızla hafifçe ovun

• Hazırladığınız harcı sebzelerin içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun Üzerlerini hazırladığınız domatesler ile kapatıp, tencereye dizin Üzerine ayırdığınız et suyunu ve kalan suyu gezdirin

• Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20- 25 dak pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla